You are here

Wandelen

In heel Spanje, en dus ook in Andalusië, kun je goed wandelen door de vele wandelroutes die er zijn uitgezet. Andalusië is voor echte wandelliefhebbers zeker een plek om te bezoeken. De temperatuur is er vaak aangenaam, er is zon, zeelucht, bossen.. van alles om een leuke route te lopen. Ook zijn er wandelingen in de bergen. Er zijn diverse natuurparken in Andalusië waardoor het gebied erg geschikt is om te wandelen.

Het is aan te raden om als je gaat wandelen, GPS routes te nemen. Tegenwoordig beschikken veel telefoons over GPS waardoor het makkelijk is om er wandelroutes op te installeren (let wel op een goed opgeladen batterij als je een langere route neemt). Maar ook de 'gewone' GPS apparatuur werkt goed voor wandelroutes.

Indien je niet over GPS wandelroutes beschikt, is het handig om een boekje te kopen die je wegwijs maakt. Ook zijn de wandelroutes in Andalusië natuurlijk heel divers, je hebt 'gemakkelijke' routes voor beginners van slechts één tot enkele uren, maar ook zware wandelingen voor de geoefende wandelaars die de hele dag in beslag nemen en die zwaar zijn doordt het door bergachtig gebied gaat.