You are here

Universiteit

Het is een top-Europese universiteit opgericht onder de naam van Colegio Santa María de Jesús in 1505. Het is gelegen in de 2.000 jaar oude artistieke, culturele en financiële hoofdstad van het zuiden van Spanje gelegen op de vlakte van de rivier de Guadalquivir. Het gebouw zelf dateert uit de 15e eeuw, toen de katholieke koningen het gebied teruggewonnen van de Moren, een geschiedenis die tot uiting komt in de architectuur. Het is centraal gelegen in de stad.

De Universiteit van Sevilla is doordrenkt van geschiedenis en is een van de belangrijkste culturele centra in Spanje, toen de katholieke koningen het gebied teruggewonnen op de Moren. Het was oorspronkelijk het Colegio de Santa Maria de Jesus, die was ontstaan door Arcediano Maese Rodrigo Fernandez de Santaella en is bevestigd als praktiserend universiteit in 1555 door de pauselijke bul van paus Julius II. Vandaag de dag is de Universiteit van Sevilla bekend om zijn essentieel onderzoek in technologie en wetenschap.

In het midden van de dertiende eeuw organiseerden de dominicanen scholen voor onderwijs van Arabisch, Hebreeuws en Grieks, om zendelingen voor te bereiden op het werk tussen de Moren en de joden. Om samen te werken in dit werk en het prestige van Sevilla te verbeteren, vestigde Alfonso de Wijze in 1254 "algemene scholen" (Escuelas Generales) van het Arabisch en het Latijn. Rodrigo de Santaello, aartsdiaken van de kathedraal en algemeen bekend als Maese Rodrigo, begon de bouw van een gebouw voor een universiteit in 1472. In 1502 publiceerden de Katholieke Majesteiten het koninklijk besluit voor het creëren van een universiteit. In 1509 werd het college van Maese Rodrigo uiteindelijk geïnstalleerd in een eigen gebouw, onder de naam Santa María de Jesús, maar de opleidingen werden pas geopend in 1516.

In het kort
Adres: 
Calle San Fernando, 4
Toegangsprijzen: 

Gratis

Openingstijden: 

Maandag t/m vrijdag 8:00 - 15:00