You are here

Stadsmuren

Als je aankomt in de stad, kijk je naar de overblijfselen van oude stenen muren die het centrum zijn geworden van drukke wegen, plus een indrukwekkende, goed bewaard gebleven 400-meter doorsnede in Macarena, vlakbij het Andalusische parlementsgebouw. Dit zijn de overblijfselen van de stadsmuren, of Murallas, daterend uit de 12e eeuw. Sevilla was ooit de meest sterk versterkte stad van Europa.

Het waren de Romeinen, waarschijnlijk onder Julius Caesar, die de verdediging van de stad bouwden. Maar de Almoraviden, Moren die in Andalusië regeerden in de 11e en 12e eeuw, waren verantwoordelijk voor de 6 kilometer lange muren. Ze werden ontworpen om de stad te verdedigen tegen zowel vijandelijke aanvallen als de frequente overstromingen van de rivier de Guadalquivir.

De Murallas had 166 wachttorens en negen poorten. De poorten die er nog zijn zijn Puerta de Córdoba, Puerta Macarena en Postigo del Aceite. De torens die er nog zijn zijn Torre del Oro (Gouden Toren), Torre de Plata (Zilveren Toren) en Torre Blanca (Witte Toren).