You are here

Alcazar

De Alcázar van Sevilla (Spaans: 'Alcázares Reales de Sevilla') is een prachtig paleis in Mudejar (Moorse) stijl, met talloze kamers, een weelderige tuin met vele binnenplaatsen en vijvers, en een extravagante architectuur, is het een fascinerende plaats om te bezoeken. Dit paleis is gelegen tegenover de kathedraal. De bouw begon in 1181 en duurde meer dan 500 jaar. Het is voornamelijk in de Mudejar stijl gebouwd, maar ook in Renaissance stijl. De tuinen zijn een mix van Moorse, Andalusische en christelijke tradities.

Patio de las Doncellas
De naam betekent "de binnenplaats van de maagden", en verwijst naar de legende dat de Moren 100 maagden elk jaar als eerbetoon van christelijke koninkrijken op het Iberisch schiereiland eisten. Het lagere niveau van de Patio werd gebouwd voor koning Peter I en bevat opschriften die Peter beschrijven als een "sultan". Diverse royale zalen bevinden zich op de zijkanten van de Patio. In het centrum is een groot, rechthoekig reflecterend zwembad met verzonken tuinen aan beide zijden. Gedurende vele jaren was de binnenplaats geheel betegeld met marmer met een fontein in het centrum. Echter, historisch bewijs toonde de tuinen en het reflecterende zwembad als origineel ontwerp, dus werd dat hersteld. Al snel na deze restauratie werd de binnenplaats tijdelijk opnieuw geplaveid met marmer op verzoek van regisseur Ridley Scott. Die gebruikte de binnenplaats als hof van de koning van Jeruzalem in zijn fijn Kingdom of Heaven. De bovenverdieping van de Patio is een aanvulling gemaakt door Karel V. De toevoeging is ontworpen door Luis de Vega in de stijl van de Italiaanse Renaissance, hoewel hij zowel Renaissance als mudejar pleisterwerk in de decoraties heeft. De bouw van de toevoeging in 1540 begon en eindigde in 1572.

Los Baños de Doña María de Padilla
De "Thermen van Lady Maria de Padilla" zijn regenwaterputten onder de Patio del Crucero. De baden zijn vernoemd naar María de Padilla, de minnares van Peter de Wrede. Zogezegd, Peter viel voor Maria en haar man had vermoord. María verzette zijn avances en goot kokende olie over haar gezicht om zich te ontsieren zodat Peter zou stoppen haar te achtervolgen. Ze werd non en verhuisde naar een klooster achteraf. Ze wordt beschouwd als een symbool van zuiverheid in de cultuur van Sevilla.

La Casa de Contratación
De Casa de Contratación (Huis van Handel) werd gebouwd in 1503 door de katholieke vorsten om handel te regelen met de Nieuwe Wereld kolonies. Het "Casa" omvat een kapel waar Colombus Ferdinand en Isabella ontmoette na zijn tweede reis.

In het kort
Adres: 
Patio de banderas, 41004 Sevilla
Toegangsprijzen: 

Normaal: €8,75
Tot 16 jaar: gratis

Openingstijden: 

Oktober t/m maart:
Maandag t/m zondag van 9:30 tot 17:00

April t/m september:
Maandag t/m zondag van 9:30 tot 19:00