You are here

Overwinteren

Iedereen droomt er natuurlijk van; weg van de kou en overwinteren in Andalusië. Dit kan bijvoorbeeld als je met pensioen bent, maar natuurlijk ook eerder. Wellicht biedt je werkgever hier wel mogelijkheden voor, of kun je een aantal maanden met onbetaald verlof. Je kunt dan geweldige reizen maken, of gewoon overwinteren in Andalusië! Want daar is ook zoveel te zien, en het klimaat is er erg aangenaam. De dagen kunnen in de winter wel kort zijn, en maximumtemperaturen liggen zo tussen de 15-20 graden in de winter.

Zorg er wel voor dat je een huis hebt met een open haard of verwarming, want vooral 's nachts kan het ook fkoelen en zul je het nodig hebben. Het landschap in Andalusië is in de winter, wanneer er toch meer regen valt, mooier omdat het groener is.

Invloed overwinteren op uitkering

Vaak vervalt het recht op een uitkering als je meer dan 3 maanden in het buitenland verblijft. Dit geldt bijvoorbeeld voor de WAO, WW, kinderbijslag en ANW. De AOW is hier een uitzondering op. Let er dus op dat je financiële situatie kan veranderen als je langer dan drie maanden in het buitenland overwintert.

Reisverzekering

Let op de duur van je reisverzekering, veel reisverzekeringen zijn namelijk maar geldig voor een maximum aantal dagen verblijf in het buitenland, bijvoorbeeld 30, 60 of 90 dagen. Let er dus op dat je een reisverzekering neemt die goed bij jouw wensen aansluit. Verzeker bijvoorbeeld ook kosten voor medische hulp in het buitenland, als je alleen een basisverzekering hebt.