You are here

Weer & Klimaat Granada

Het weer en klimaat in Granada is zeer zonnig, warm en aangenaam, met zachte winters en hete zomers. Typisch aan de Middellandse Zee, met het prachtige weer van Granada, in combinatie met de mooie locaties, maken dit deel van Spanje een zeer aantrekkelijke plek om te bezoeken.

Lente - Granada, Andalusie, Spanje

De lente is een bijzonder verleidelijke tijd van het jaar in Granada, als de temperaturen beginnen te stijgen en het zonnige weer toeristen begint aan te trekken. 's Nachts is het nog aan de kille kant, met af en toe nog vorst in het vroege voorjaar tijdens januari en februari, maar in maart, april en mei komt de warme zomer weer en is het klimaat duidelijk op de goede weg. De bloemen gaan groeien en bladeren komen aan de bomen. De temperaturen schommelen rond de 15 º C.

Zomer - Granada, Andalusie, Spanje

Met constant zonnig weer van juni tot september, is de zomer in Granada heet, maar dit is over het algemeen een droge warmte en niet vochtig. De gemiddelde temperatuur is rond de 25 º C, hoewel tijdens de maanden juli en augustus het klimaat erg heet kan zijn met pieken bij 40 º C waardoor 's middags siësta's aan de orde van de dag zijn. Veel van de belangrijkste outdoor Granada festivals, feesten, carnavals en concerten worden gehouden tijdens het warme zomerweer, als de avonden zwoel zijn. Af en toe regenachtig weer en zware buien zijn niet ongehoord in de zomer in Granada, hoewel ze meestal van korte duur zijn en net zo snel verdwijnen als ze zijn gekomen.

Herfst - Granada, Andalusie, Spanje

De herfst is wat betreft het weer en klimaat in Granada aangenaam, met gemiddelde temperaturen van 20 º C in september en 15 º C in oktober. De herfst is een populaire tijd van het jaar om Granada te bezoeken. Er zijn wel regenbuien in de herfst en koude nachten.

Winter - Granada, Andalusie, Spanje

Ook in deze tijd van het jaar is het weer en klimaat in Granada nog vrij goed. De tarieven zijn ook het goedkoopst in de winter. De uren daglicht zijn wel merkbaar minder in de wintermaanden in Granada, en koude nachten met lichte vorst aan de grond. Overdag is er een mengsel van fijne, zonnige dagen met blauwe luchten en de koelere bewolkte dagen.

Temperatuur Granada

Zonuren Granada

Regendagen Granada