You are here

Granada Airport

Het vliegveld van Granada, Granada Airport, heet officieel Federico García Lorca Granada-Jaén Airport (IATA: GRX). Het is het vliegveld voor de provincie en stad Granada. Het vliegveld ligt ongeveer 15 kilometer ten westen van de stad ranada en 100 kilometer ten zuiden van Jaén 

Vanaf het vliegveld gaan rechtstreekse vluchten naar Barcelona, Mallorca, Londen, Madrid en Melilla. Als je vanaf Amsterdam of een ander vliegveld in Nederland naar Granada wilt vliegen, zul je dus via bijvoorbeeld Barcelona of Madrid moeten vliegen met een overstap. 

Van en naar vliegveld

Er is een buslijn die het vliegveld verbindt met het centrum van de stad, en de bus stopt op strategische plaatsen zzoals Avenida de Andalucia, het busstation, Gran Via de Colon en Paseo del Violon. De reis duurt ongeveer 40 minuten. De prijs voor een rit is €3,-.

De prijs om met de taxi te gaan is op maandag t/m vrijdag van 6:00 - 22:00, 55 cent per kilometer. Er geldt een minimumbedrag van €3,-. Tussen 22:00 en 6:00 en op zaterdag en zondag is het tarief hoger, namelijk 66 cent per kilometer (ook op feestdagen). Ook is er nog een prijs voor 'wachttijd'. 
Globaal kost het ongeveer €25,- om overdag op een werkdag tussen de stad en het vliegveld met de taxi te reizen. 's Nachts en in het weekdn ongeveer €28,-. De prijzen naar de wijk El Albayzin zijn iets hoger. 

Parkeren

De tarieven voor parkeren zijn €0,034075 per minuut. Het maximum per dag (tot maximaal 4 dagen) is €12,50 per dag. Vanaf de vijfde dag is het maximum per dag €9,35. De parkeerplek is slechts 1 minuut lopen vanaf de terminal.