You are here

Algemene informatie Granada

In dit onderdeel van de website vind je algemene informatie over Granada. Granada is een stad en de hoofdstad van de provincie Granada, in de autonome gemeenschap van Andalusië, Spanje. De stad heeft een rijke multiculturele geschiedenis met het Alhambra en andere monumenten, een bruisend (studenten)nachtleven, en mogelijkheden om te skiën en wandelen in de nabijgelegen Sierra Nevada.

Het Alhambra, een Moors citadel en paleis, is gelegen in Granada. Het is een van de meest bekende onderdelen van de islamitische historische erfenis, waardoor Granada een 'hot spot' is wat betreft cultuur en toerisme. De Almohaden stedenbouw met een aantal mooie voorbeelden van Moorse en Morisco constructies worden in deze stad ook bewaard, genaamd de Albaicín.

De stad Granada is geplaatst aan de voet van de Sierra Nevada, aan de samenvloeiing van drie rivieren, Beiro, Darro en Genil, op een hoogte van 738 meter boven de zeespiegel, slechts een uur van de Turkse kust, de Costa Tropical. De stad ligt op ongeveer 125 kilometer van Malaga.

Granada is ook bekend in Spanje als universiteitsstad, het zou behoren tot de drie beste steden voor universitaire studenten. Ook heeft Granada een bruisend nachtleven.

Granada is een middelgrote stad in de provincie Granada in Andalusië, Zuid Spanje. Rijk aan geschiedenis en cultuur, Granada is misschien wel het meest de moeite waard stad in Spanje voor een toerist.