You are here

Uitgaan

Cordoba

Als de zon onder gaat in Córdoba is het tijd om de oude tavernes en tapasbar in de smalle straten te bezoeken. De stad is beroemd om de voortreffelijkheid van zijn lokale wijnen, de kwaliteit van de traditionele Andalusische keuken en haar gastvrijheid. Tapas
Het gebied rond de moskee, in het historische hart van de stad, is de beste plek om een avondje tapas bars te beginnen. Hier vind je bars en restaurants met mooie hofjes met koele groene oases in de hete zomer. Veel oude Andalusische huizen zijn omgezet in tavernes gespecialiseerd in tapas, sommige zijn virtuele musea, vol met overblijfselen van het verleden. Het woord "tapa" betekent bedekken en komt van de eeuwenoude traditie van het plaatsen van een sneetje brood op een glas wijn om te zorgen dat er geen vliegen bijkwamen. Een gewoonte van het plaatsen van een stukje kaas of ham op het brood ontwikkelde zich en werd een onderdeel van het Andalusische leven. De meer toeristische gebieden langs de kust hebben deze gewoonte grotendeels losgelaten, maar het is nog steeds gebruikelijk in veel steden en het binnenland van Andalusië. Typische tapas die te vinden zijn in bars van Cordoba zijn stukjes Spaanse tortilla (aardappel omelet), manchego kaas (kaas uit La Mancha), pittige chorizo worst, knoflook garnalen, octopus en inktvis. Een van de populairste tapasbars in Cordoba is in Casa Pepe in Calle Romero in de oude wijk. Als je liever een volledige maaltijd hebt zijn er tal van goede restaurants om uit te kiezen met specialiteiten uit zowel de internationale als de Andalusische keuken. Een van de beste plaatsen om te eten in de stad (maar niet de goedkoopste) is El Caballo Rojo aan de voorkant van de moskee. Het restaurant serveert uitstekende gerechten. Er zijn tal van goedkope, goede kwaliteit-restaurants, waar je de populaire Andalusische gerechten kunt proeven, zoals koude gazpacho soep en kebab. Typische lokale desserts zijn alfajores, gemaakt van amandelen en honing, Pestiños (met honing bekleed en in olie gebakken) en Pastal Cordobes.

Clubs
Voor 's avonds laat kun je naar de dancing club in Club Cahir in Conde Conde de Roblado of een van de plaatselijke hotels. Het Melia Cordoba, in het historische hart van de stad, is een club en casino. De nachtclubs in Cordoba, evenals de rest van Spanje zijn zeer levendig en trekken veel mensen aan. Je kunt er naartoe vanaf een uur of 23:00 tot in de vroege uren in de ochtend. De meeste clubs spelen salsa / hip-hop, en zelfs als je niet van die muziek houdt, zul je het er prima naar je zin hebben vanwege de sfeer.

Flamenco
Voor topklasse flamenco, ga dan naar El Cardenal in Calle Torijos aan de voorkant van de moskee in waar je op warme zomeravonden de beroemde spaanse Flamengo kunt zien op de binnenplaats. Als je eind mei een bezoek brengt, is er veel flamenco in de Feria de Cordoba.