You are here

Mezquita

La Mezquita is de derde grootste moskee ter wereld, met binnenin een kathedraal. Het gebouw heeft vele zuilen. De Mezquita is nu bekend als Catedral de Nuestra Señora de la Asunción en is een rooms-katholieke kathedraal. Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd als moskee op de plaats waar voorheen een christelijke Visigotische Kerk stond. Na de Spaanse Reconquista werd het omgebouwd tot ee nkerk met een gotische kathedraal in het midden.

De bouw werd begonnen in ongeveer 600 na Chr als de Christen-Visigotische kerk van St. Vincent. Emir Abd ar-Rahman I kocht de kerk, en hij en zijn nakomelingen werkten meer dan twee eeuwen om het om te vormen tot een moskee, waarmee ze begonnen in 784. Hij gebruikte de moskee als aanvulling op izjn paleis. Abd ar-Rahman III bestelde een nieuwe minaret. De laatste hervormingen werden uitgevoerd door Al-Mansur Ibn Abi Aamir in 987. Het gebouw is het meest bekend om zijn gigantische boen, met 856 zuilen. Deze werden gemaakt van stukken van de Romeinse tempel. De dubbele bogen waren een nieuwe vorm van architectuur en tegelijkertijd hielpen ze het enorme gewicht van de plafonds te ondersteunen.

In 1236 werd Córdoba heroverd door koning Ferdinand III van castilië en de moskee werd toen omgebouwd tot een christelijke kerk. De koningen die volgden voegden ook meer christelijke kenmerken toe.

De belangrijkste hal van de moskee werd gebruikt voor verschillende doeleinden. Het diende als een centrale hal voor het onderwijs en om de wet en de orde in Al-Andalus te beheren tijdens het bewind van Abd-Al-Rahman.

In het kort
Toegangsprijzen: 

Normaal: €8,-
10-14 jaar: €4,-
Tot 10 jaar: gratis

Openingstijden: 

November t/m februari: maandag t/m zaterdag 10:00-18.00
Zon- en feestdagen 8:30 - 11:30 en 15:00 - 18:00

Maart t/m oktober: maandag t/m zaterdag 10:00 - 19:00
Zon- en feestdagen 8:30 - 11:30 en 15:00 - 19:00